Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

1 april 2018: Kevelaer


1 april

Op Eerste Paasdag vindt de traditionele rit naar Kevelaer plaats. Dan steken we tevens daar een of meerdere kaarsen aan om een goed wielerseizoen te vragen.

De rit begon met 9 personen. Het was droog en de zeer zwakke wind hadden we in de rug.

Bij de kruising van de Dr. De Quayweg en de Middenpeelweg sloot de Elsendorpse ploeg aan, Dat doen zij ieder jaar. Zij waren met een groep van 8 personen.

Zo gingen we in redelijk tempo op weg. Het bleef gelukkig droog tot vlak voor Kevelaer. Daar kregen we een klein miezer buitje. Geen probleem. We kwamen veilig, met maar een lekke band, aan bij de koffie. Omdat het een bedevaart is, wordt de koffie/thee natuurlijk aangevuld met taart.

Na de koffie kaarsen offeren en dan weer op huis aan. Blijkbaar moest de H. Maria van Kevelaer ons nog eens goed aankijken of het wel allemaal klopte. Dus wat deed zij? We kregen onmiddellijk een plens regen over ons heen. Het zal best wel een bedoeling hebben gehad, maar wij vonden het niet zo’n beste zet van Maria.

Maar goed, de bui was in Wanssum al weer over en het humeur herstelde zich.

Gaandeweg werd het tempo wat trager, want niet iedereen had al voldoende kilometers in de benen. Maar de afspraak “samen uit – samen thuis” werd ook nu van kracht.

Geen lek meer, geen tegenslag, alleen een bescheiden wind tegen.

Dus bereikten we voorspoedig de thuishaven. De afstand van 95 kilometer was weer achter de rug. Even was er onderweg discussie over de te volgen route, maar de afspraak is nu eenmaal: wie vooraan rijdt bepaalt de weg.

 


Terug naar het overzicht.