Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

1 oktober 2017: Afsluitende rit met dames en heren


2 oktober

Op deze mooie herfstdag, een beetje koel maar wel droog, reden we de laatste wegrit van het seizoen. De dames, 7 in aantal, en de heren, 10 in aantal, reden deze mooie rit. Frans en Maurice hadden hun best gedaan. Ja dat merkten we wel. 60 km voor de boeg, zei Frans, en dan zijn we bij het punt waar we stoppen voor de koffie/thee met iets erbij. En daarna…………………..

ben je maar ongeveer 5 minuten fietsen van De Mortel af. Nou dat is om te doen.

We gingen op weg richting Boerdonk. Daar het kanaal over (in Helmond spreken we over DE KNAAL, maar ja dat is Helmond). Daarna weer verder via allerlei mooie, rustige wegen. We zagen de Vresselse weg, we zagen Son, we zagen weer een kanaal (het Wilhelminakanaal, dat uit komt in De knaal). We gingen ook over dat kanaal en verder richting Helmond. Maar daar kwamen we net niet, want we gingen door Stiphout. En dat is volgens de echte Stiphoutenaar geen Helmond. Ergens hebben we ook nog Nederwetten en Gerwen gezien. Soms was het wel even spannend als we een afslag misten. Dan moest er onverwacht vol in de remmen geknepen worden. Ook is het belangrijk om de signalen goed aan elkaar door te geven, zoals links of rechts af, of wanneer er tegenliggers zijn of achterop komend verkeer.

Gelukkig zijn er geen ongelukken gebeurd en is alles goed afgelopen. De rit werd afgesloten bij Grotels Hof met een lekker kopje koffie/thee en iets lekkers erbij. Dan nu de winterstop, hoewel het voor de meesten geen winterstop is. Die gaan gewoon door, soms op de weg en anders op de mountainbike in de bossen. Dat is ook heerlijk. En tenslotte: je moet wel in conditie blijven.

Op 13 oktober is de Indoor Bike Event. We hopen op een grote opkomst van al onze leden om er een groot succes van te maken. Nu het alleen op vrijdag 13 oktober is moet dat zeker lukken.


Terug naar het overzicht.