Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

11 augustus 2019: Kessel Duitsland


11 augustus

De start is vandaag om 07.30 uur zoals vorige week aangekondigd. Dat bleek voor velen van onze club wel erg vroeg of het ligt nog aan de vakanties van iedereen. Niet getreurd:

Tom had voor reservefietsers gezorgd uit zijn kennissenkring. Vier gastrenners vandaag en wel 4 die er stevig de vaart in konden zetten. Van onze club waren we eveneens met 4 man.

Dan om half acht op weg met de wind in de rug. En wat betekent dan 35 km per uur of soms hoger? Gewoon niets en ook gewoon doordraaien. Dat hadden de gasten snel onder de knie. Via o.a. Beers op weg naar Groesbeek. En dan weet je het wel: dat wordt vele heuvels beklimmen. Dat blijkt wel uit de eindstand van 771 hoogtemeters. Voor de koffie nog “even” een aantal heuvels waaronder de Nieuwe Holleweg.

En dan aan de koffie. Daarna gewoon tegen de wind in naar huis? Nee hoor, nog even wat klimmen in Duitsland. Het gaat vandaag niet voor niets naar Kessel.

Dus nog even flink gas op de plank. Na het klimmen gaan we wel terug naar huis via het pond bij Sambeek. Maar niet alleen het pond zorgt voor vertraging, ook de wind kon er iets van. Dat is ook de reden dat er niet meer gewisseld werd aan kop. Die sterke mannen reden gewoon flink door, al moesten ze af en toe dimmen op verzoek.

Door de iets langere koffiepauze waren we pas om kwart voor een thuis.

Het werden er uiteindelijk 130 en een gemiddelde van rond de 29. Bedankt gastrenners, jullie hebben puik werk geleverd.


Terug naar het overzicht.