Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

11 maart 2018: Eerste tocht


11 maart

Vandaag start van het zomerseizoen. Dus de eerste rit op de weg, samen met de dames. De start was om 09.00 uur vanaf de tenniskantine. Het was een mooie groep die op weg ging: 6 dames en 10 heren. Al voor de start was er de eerste lekke band. Dat was van de groep uit Bakel. Niet getreurd: snel wisselen van band en dan echt op weg. Haast was geboden want er dreigde een buitje. En dat kwam er ook. Het eerste uur was nat. En dat was te merken, want voordat we in Brouwhuis aankwamen hadden we weer lek. Dat was de tweede vandaag.

Na het repareren weer verder, het kanaal over richting Lierop. Uiteindelijk kwamen we langs het Eindhovens kanaal en dus richting Eindhoven. Het was een mooi toeristisch fietspad langs het Eindhovens kanaal. Wel wat smal, maar we hadden gelukkig niet teveel tegenliggers.

En dan… daar was midden in Eindhoven het pauze plaatst. Een prachtige gelegenheid met de naam Velosoof. Een prachtige rustplaats, helemaal gericht op wielrenners. De historie van het wielrennen spatte van alle muren en bezienswaardigheden af. En natuurlijk was er de gratis koffie met gebak van de club.

Intussen was het droog geworden en werd er weer snel opgestapt om richting De Mortel te fietsen. Helaas, vlak bij Dierenrijk in Nuenen hadden we de derde lekke band. Een klein gedeelte van de groep ging, gezien de klok, verder. De rest bleef achter bij de pechvogel. Snel de band wisselen en nu echt op weg, via Aarle-Rixtel, naar huis.

Het was een mooie start van het zomerseizoen. Hopen dat de 3 lekke banden geen voorbode zijn van dit seizoen. Maar ik heb er vertrouwen in dat dat niet het geval is.


Terug naar het overzicht.