Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

12 augustus 2018: Oisterwijk


12 augustus

Nadat gisteren een aantal van onze clubleden al een flinke tocht had gereden, waren we toch weer met 9 man aan de start. Ja hoor, ook de kanjers van gisteren.

De weersvooruitzichten waren prima: na regen (enkele dagen) komt zonneschijn. Daar was in het begin, half acht in de morgen en 18 graden, nog niets van te merken. Maar.. prijs de dag niet eer het avond is, leert ons het gezegde. En ja hoor, al bij de pauze was het 23 graden. En de zon kwam daarna heel snel.

René bracht ons aardig op weg. In Beek en Donk hadden we nog geen last van de wegafsluitingen, want we gingen langs het Wilhelminakanaal richting Son. Zo vroeg op de morgen heb je op het pad langs dit kanaal nog geen last van veel fietsverkeer. Na Son komt dan Best. Vanaf daar ging het links af en kwamen we in een aantal dorpen van de Acht Zaligheden. Dat heeft niets te maken met de katholieke kerk, maar met waarop die plaatsnamen eindigen. Eersel, Reusel, etc, eindigen allemaal op –sel. Vandaar de naam Zaligheden oftewel sel-heden. Is dat gegeven ook weer uit gelegd. Je weet maar nooit waar deze kennis goed voor is. En ja, probeer ze maar eens alle acht op te noemen, maar je moet wel beseffen dat ze allemaal rondom Eersel liggen.

René, vergezeld op kop door Peter, bracht ons in behoorlijk tempo langs Oisterwijk naar het bekende pauzepunt in de bossen. We waren al ver over de helft. Er lag nieuw zaagsel op de grond en de bediening was snel.

Na de pauze ging het naar het prachtige natuurgebied De Campina. Dat heeft weer niets te maken met de bekende melkfabriek en de melkproducten. Waarom heet het dan Campina? Ik zou het niet weten.

We gingen weer verder richting St. Oedenrode. Even een ongelukkig moment toen we dachten dat we zouden oversteken en dan rechtdoor of links. Maar René had in gedachten dat we naar rechts gingen. Tja, even een kleine botsing, even vallen, geen echte schade, dus weer gewoon verder.

We hadden geen verder oponthoud en kwamen veilig en snel in De Mortel aan na 115 km en gemiddeld bijna 29.5.

Volgende week is de verrassingstocht voor de heren. Let op: 6.45 uur verzamelen en 07.00 uur vertrek. Rond 14.30 uur zijn we weer thuis.


Terug naar het overzicht.