Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

12 september 2021: Appeltern


12 september

De tocht van vandaag is geruild met volgende week. Dan rijdt Martien ons naar het Leudal. Nu dus Appeltern. De start was met 5 mannen. Het weer was goed, weinig wind en niet te koud. Ook had niemand last van wat gevolgen van de Mortelse kermis. Want niemand is er naar toe geweest. Bovendien moest je je aanmelden en de nodige Corona-formaliteiten laten zien.

Dus konden we goed op weg naar Appeltern. Het blijft een mooie rit. We kwamen direct na Vorstenbosch langs de nieuwe woonplaats van Noud en Jolanda Slits. Zij beheren sinds kort daar een groepsaccommodatie met camping. Het zag er prima uit. Maar voor een pauzemoment was het toch echt nog te vroeg. Dus reden we door. En dan kom je in het prachtige natuurpark Slabroek en Maashorst. De mooie fietspaden voeren je door beide natuurgebieden. Het tempo bleef goed en zo kwamen we in Ravenstein. Vandaar naar het pond in Megen. Vlak voor het pond meldde Henri dat zijn voorband leeg liep. En wat je toen zag, heb je nog nooit gezien. Max Verstappen wisselt de banden in amper 2 seconden. Henri kan dat natuurlijk met hulp nog niet zo snel. Maar toen we moesten wachten op het pond ging de band er af, de andere er al weer op en op het pond oppompen. Toen we aan de overkant waren konden we gewoon de weg weer vervolgen: banden wissel klaar in amper een ritje van het pond. Knap werk.

Daarna snel naar het rustpunt langs de Maas.

Na de koffie nog 40 km naar huis met meer wind. Dankzij de 2 voortreffelijke kopmannen, Twan en Johan, kwamen we mooi op tijd thuis.

108 km en bijna 29 gemiddeld is prima. Voor de liefhebbers is er vanmiddag Mortel kermis.


Terug naar het overzicht.