Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

13 september Leudal


13 september

Zondag morgen 13 september staan er 8 leden van onze toerclub klaar om te starten voor een tocht naar Leudal. Leudal is een gemeente in noord Limburg. Twan had aangegeven dat hij deze route wel kende. Richting Bakel was de snelheid al 31.5 km/per uur. Of dit komt doordat iedereen de beelden van de tour nog op het netvlies hadden staan of door het mooie weer. Lekker zonnetje en niet al te veel wind. Door 7 man werd er om de 5 minuten op kop gewisseld. Johan M was naar De Mortel gefietst om van hier uit te starten. Hij had ook thuis kunnen wachten op ons, want we kwamen op 50 meter van zijn huis langs. Al snel werd het duidelijk dat niet iedereen continu  op kop kon mee draaien. Het tempo bleef hoog. Later draaide 1 persoon om en gingen we met 7 man verder en weer een kop trekker minder. Terwijl ik dit zit te tikken en zeg dat wij met een gemiddelde van 29,9 km per uur rond trappen, zie ik op de TV dat ze in de tour de France met een gemiddelde van 51 km rondrijden.

Via Vlierden De Peel fietsten richting Meijel,  daarna richting Neer, Heel en Grathem. Hier was het zeer mooi met de grote plas om Heel en Panheel.  In Grathem wilden we koffie drinken, maar helaas het café was gesloten. Dan de route maar volgen en hopen op de volgende plaats. Dit was de plaats Baexem. We passeerden het  kasteel van Baexem, en iemand in de groep was toch nog fit en riep hé daar is een café. Om draaien en naar het kasteel toe. Mooi café en het was open.  En ja hoor er is er  vandaag één jarig. Bedankt voor de koffie en het gebak.

Na de pauze werd het tempo weer opgepakt. Maar de wind was ons gunstig gezind en het tempo ging regelmatig naar de 34 km per uur. Ook voor enkele mensen die mee op kop reden was het moeilijk. En zo bleven er nog 3 sterke renners over. Na 116 kilometer gefietst te hebben arriveerden we in De Mortel. Met een gemiddelde van ruim 30 km. per uur.

 


Terug naar het overzicht.