Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

14 augustus 2022


15 augustus

Op zondag 14 augustus staat de eerste vrije rit op de tourkalender. Tommy heeft vanwege een  operatie zijn  rit naar vandaag verplaatst.

Samen even buiten op de bank van het tennispaviljoen gezeten zegt Tommy:  “Het is wel heel rustig”. Met enig gekreun sloten zich nog twee renners bij ons aan. Mooi op tijd vertrokken. Tommy vroeg, na 10 min op kop gefietst te hebben wie vandaag wegkaptein is  en het draaischema bijhoud daarna mocht hij nog 5 min. Langer op kop fietsen.

In een vlakke aanloop naar Malden passeerden we Rijkevoort. Door de laagstaande opkomede zon kon je de tijd van de mooie kerkklok niet aflezen. In Malden werden voor het eerst de kuiten getest.

In Groesbeek aangekomen het dorp een keer gelust en gemerkt dat Groesbeek een klein hoogteverschil heeft. In Berg en Dal is het hoogteverschil iets meer. Enkele malen  Berg en Dal en Nijmegen gelust waaronder  De Upberg en natuurlijk De oude Holleweg. Bij het opdraaien van de Oude Holleweg  hadden we “akkefietje” met een SUV die geen voorrang aan Twan wilde verlenen en lomp de groep passeerde.

Buitenadem op de oude Holleweg bovengekomen werden we getrakteerd op een hippie die met zijn VW Transporter en een slecht afgestelde dieselpomp vertrok (Als de “diesel “om je hoofd is verdwenen).

Met een minimale snelheid van 4 en max van 60 km/h neergestreken in café de Heksendans bij Tivoli in Berg en Dal voor een welverdiende dorstlesser. Het was een komen en gaan op het heren toilet. Bidons vullen en om extra verkoeling zoeken.

 

Na een gezellig terrasje het tweede bedrijf aangevangen. Dit startte  direct met een lange afdaling en hierbij werden we opgewarmd door een Mistral. De warme lucht suisde langs onze oren. Ondanks het warme weer zijn er vandaag toch erg veel fietsers en renners onderweg. In het tweede bedrijf werd uit een ander vaatje getapt (35-40km/h) en fietste we met 30 ˚C  om 12.30 terug de Mortel binnen om de Koninginnenrit met 132 km en 659 hm achter ons te laten.


Terug naar het overzicht.