Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

14 juli 2019: Bracht Duitsland


14 juli

Langzaam aan beginnen de vakanties en dus zullen er vaak minder renners aan de start komen. Vandaag viel het mee: acht renners.

Om half acht was de start o.l.v. Twan. Hij bracht ons naar Bracht in Duitsland. Het weer: echt fietsweer met weinig wind, soms een beetje zon en temperaturen tussen de 15 en 20 graden. Met een forse snelheid vanaf het begin ging het op weg. Geen lek, geen problemen en gezellig keuvelend kwamen we aan bij Reuver, waar het pond ons al tegemoet kwam varen. Voor ons stond een Nederlands echtpaar, dat, zoals ze zeiden, van Venetië af kwam. Niet rechtstreeks hoor, maar van de ene naar de andere overnachtingsplaats. Ze hadden al heel Europa gehad. Ze hadden de tijd en genoten er van. Groot gelijk zouden wij zeggen.

Na een rondje pond van Twan gingen we verder naar Bracht in Duitsland en daarna weer terug naar Nederland om uiteindelijk in Tegelen aan te komen. Daar was het pauze in een kloosterrestaurant. We moesten wel enkele minuten wachten omdat het nog geen 10 uur was. Tja dat krijg je als er flink wordt doorgefietst en als er geen lek- of plaspauzes zijn.

Na de pauze weer op weg naar huis. En toen…. Tja de maïs is al hoog en in die maïs is er plotseling een weg van rechts. Dus heel flink op de rem en zowat iedereen hing tegen elkaar aan. Gelukkig liep het goed af en konden we, na een kleine discussie, weer verder naar huis.

Dat was voor enkelen een sein om de verloren tijd in te halen. De snelheid bereikte soms de 38. Maar goed, het lukte dankzij goede kopmannen.

Uiteindelijk kwamen we veilig in De Mortel aan. We hadden de ruim 130 er op zitten met een gemiddelde van net boven de 30. Dat moeten ze vanmiddag in de Tour nog maar eens nadoen. Maar ja, het is wel hun nationale feestdag, 14 juli.

Volgende week start om 8 uur.


Terug naar het overzicht.