Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

15 april 2018: Boxtel


17 april

Wat een gedenkwaardige sportdag zou het vandaag worden: wij fietsen naar Boxtel, Max Verstappen gaat in China tekeer, de Amstel Goldrace is in Zuid-Limburg en dan nog PSV wel/niet kampioen. We kennen allemaal de uitslagen inmiddels. Het was een mooie sportdag, behalve dan voor iemand die een Ajaxied is.

Wat onszelf betreft: wij zijn gestart met 10 man onder leiding van Rini Huijbers. Hij had de tocht naar Boxtel vernieuwd. Dat heeft hij goed gedaan.

De temperatuur was net niet te koud en net niet warm genoeg. Dus de beenstukken waren eigenlijk nog wel nodig. Maar goed, de tocht verliep geheel naar wens en dat in een heel aardig tempo. De snelheid bleef meestal boven de 30.

Na een mooie tocht, vooral over nieuwe wegen, kwamen we in een heel aardig rustoord uit, waar de koffie erg goed smaakte. Het café/restaurant viel onder de plaats Spoordonk. Het was er druk, dus de pauze duurde wat langer.

Tijdens de pauze, maar ook onderweg kwamen er terechte opmerkingen dat de koptrekkers er op moeten letten dat ze na een bocht, of na een wegoversteking, niet direct vol gas moeten wegspurten. De achterste renners moeten dan wel erg hard trappen om weer bij te komen. Ge fiets oew eige kapot. Ook werd er terecht opgemerkt, dat als we een weg oversteken en je roept vooraan dat er een auto aan komt, dat het dan beter is dat je als eerste renner zelf ook wacht en niet snel toch over steekt.

Na de pauze ging het weer verder, maar wel in een iets rustiger tempo totdat Rini een lekke band kreeg. En dat op een nieuwe fiets. We hebben hem de raad gegeven om terug te gaan naar de leverancier, om te kijken of er nog garantie op zit. Want dit kan natuurlijk niet.

Uiteindelijk kwamen we wat later in De Mortel aan, even na de klok van half een. Max Verstappen was al als 5e geëindigd, Riciardo als eerste, Ajax zat met bange gevoelens te lunchen, de Amstel Goldrace zou weer niet door een Nederlander gewonnen worden en PSV moest de klus nog maar eens gaan klaren, maar wij waren prima thuis gekomen.

De afstand was ruim 100 en het gemiddelde was bijna 29. Dus toch nog snel gefietst.


Terug naar het overzicht.