Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

17 april 2022: Eerste Paasdag Kevelaer


18 april

De traditionele rit was vandaag naar Kevelaer. Ieder jaar op Eerste Paasdag gaat de rit naar Kevelaer. Zelfs weer of geen weer, de rit gaat bijna altijd door. Vandaag was het dus WEL weer, want de zon scheen volop, de temperatuur was nog aan de lage kant en de koude oostenwind was nog niet echt op gang.

We zijn gestart met 13 mannen. Henk had een andere weg uitgezet dan gewoonlijk. Hij had twee ponten ingepland en een hele andere weg. Soms leek het of we ook meededen aan Parijs – Roubaix. De mooie weg en de fietspaden deden het tempo geen goed. We kwamen bij Blitterswijk bij het eerste pont(je) aan. Dat moest nog op stoom gebracht worden. Maar daarna konden we er met zijn allen net op. Veilig kwamen we aan de overkant. Dan weer snel op weg naar Kevelaer.

Daar aangekomen eerst wat extra lucht in de band van André. Vervolgens, bedevaart is bedevaart, koffie/thee met gebak. Dan een aantal kaarsen aansteken en de tocht weer hervatten richting Nieuw-bergen. Daar: hulde aan Koen en Ronald, want zij gaven de twee fietsers wel voorrang zoals het hoorde.

Van hieruit naar Bergen, naar het pont.  Maar eerst lek. Na de oversteek verder op weg. Lek en nog eens lek en wat extra lucht konden we weer verder. Tja, als je geen kaars aansteekt neemt Maria wraak, dat weet je.

Op de terugweg hadden we aardig de wind mee. En dat was te merken aan het tempo.

Uiteindelijk waren we nog net voor 13.00 uur in De Mortel. Op naar de paaseieren.

 


Terug naar het overzicht.