Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

17 juni 2018: Empel


17 juni

Op deze bijzondere dag, Vaderdag, zijn we op weg gegaan naar Empel. Het weer was wat fris en de wind behoorlijk NW, dus aardig tegen. Vandaag was de rit onder leiding van ?, de a.s. vader. Verder reden mee de twee vaders ? en ? en de twee vader/opa’s ? en ?

Wat stellen die vraagtekens nu voor, zul je vragen. Tja, sinds 25 mei is de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) van kracht in heel Europa. Daardoor mag je niet zomaar persoonsgegevens vermelden op een openbaar toegankelijk informatiekanaal. Wil je dat wel doen dan moeten de betreffende personen schriftelijk en met handtekening toestemming geven. Dat wil dan zeggen dat, wanneer ik dat wel wil doen, ik op zondag en maandag langs iedereen moet gaan rijden om die toestemming te vragen. En als dat is gebeurd, pas dan kan ik vermelden dat Ronald vandaag de tocht had en dat hij tevens a.s. vader is. Ook de twee vaders Twan en Henry kan ik dan vermelden, evenals de vader/opa’s Frans en Toon. En nu kan dat dus niet, vandaar die vraagtekens.

De wind was vandaag geen vraagteken. Die was best flink en ook nogal tegen. Maar dat heeft de pret niet gedrukt. Nabij Empel werden we door ? via prachtige wijken van Den Bosch (Engelen) gebracht, even een andere route. Daar kon je goed zien dat in Den Bosch Noord het verleden van Den Bosch mooi in beeld is gebracht. Den Bosch is van oudsher een vestingstad, vooral bekend van de Tachtigjarige oorlog. Mooie galerijen en bouwwerken in die vestingstijl zijn daar gerealiseerd.

Zo kwamen we prima op tijd in Oud-Empel aan, waar het rustpunt nog net niet open was. Maar de kastelein was er snel.

Na de pauze ging het met wat meer wind in de rug en van opzij terug naar De Mortel. We passeerden nabij Kruisstraat nog even een afgezet gebied, vanwege een tijdrit parkoers en een eveneens uitgezette wandeltocht. Maar dat leverde ons geen problemen op.

Mooi op tijd kwamen we thuis aan, zo rond kwart over twaalf, dus nog voldoende tijd voor Vaderdag.

Het was weer een mooie route van 120 km en een gemiddelde van 30. Prima gedaan.


Terug naar het overzicht.