Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

18 juli 2021: Leudal


18 juli

Na een week, vol met enorme hoeveelheden regen, was het vandaag een stralende, zonnige en warme dag. Je krijgt uiteindelijk het weer dat je verdient. Heb jij daar ook last van Henk?

We waren met 7 man aan de start. Twan had geruild met de rit en dus: Leudal zei twan. We zien wel hoe we uit komen. Hij had geen tijd meer gehad om de tocht voor te rijden. Dus dan maar op weg. Nergens wind, nou ja een heel klein beetje dan. Wel een keer glas op de weg, maar gelukkig geen lekke banden bij ons. Al rustig fietsend kwam het Leudal in het vizier. Het was ons er niet om te doen om ramptoerist te zijn dus gewoon fietsen. In Neer kwamen we wat borden tegen, waar je niet verder mocht vanwege het hoge water. Dan maar rustig andere wegen zoeken. Even verderop, in Horn, hetzelfde recept. Maar dan kiezen we gewoon weer een andere weg. We zagen wel veel water hier en daar. Tja, het zal voor de mensen daar zeker geen pretje zijn. Beide dorpen werden gisteren op het nieuws ook al genoemd.

Uiteindelijk vonden we toch het kloosterrestaurant waar we vaker koffie hebben gedronken.

De zgn. cake was overheerlijk voor enkelen van ons.

Daarna, wel wat meer tegenwind, op weg naar De Mortel. Sommigen hadden nog een druk middagprogramma met vooral taart. Bier? Dat kan ik nauwelijks geloven.

Iets na half een waren we weer thuis na 116 km.

 

Neer, Horn, Leudal


Terug naar het overzicht.