Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

18 juni 2017 Bracht Duitsland


18 juni

De voorspellingen voor 18 juni zijn werkelijk fantastisch. Mooi zonnetje ( zeg maar zon) goede temperatuur en weinig wind. Dus zal het wel druk worden, ondanks dat er leden aan het fietsen zijn in Noorwegen, en enkele leden deelnamen aan het beach tennis in De Mortel. 

Maar neen er stonden maar 5 fietsers klaar bij de start. Twan had deze tocht voorbereid en was onze kopman. Letterlijk en figuurlijk. Hij wees ons goed de weg en reed de hele rit op kop. Knap werk Twan. Op de Rakt tussen Bakel en Vlierden kwam ons een wielrenner tegen met dezelfde kleding aan als wij. Het was Johan. Johan had enkele leden gebeld en geappt. Maar niemand had hier acht op geslagen. Dan maar op hoop en zegen de fietsers uit De Mortel tegemoet gereden en gevonden. Dus met 6 fietsers ging het richting Meijel. Omdat het vandaag Vaderdag was moest onze Toon al om 10.30 uur thuis zijn. De kinderen maar ook  (zeker) de kleikinderen kwamen naar huis. In Panningen verliet Toon ons. En zo waren wij weer met 5 man. In Kessel gingen wij met het pont over de Maas. Na Reuver kregen wij de klim richting Bracht, waar de pauze was.

Het was er erg druk op de terrasjes in Bracht. Wij waren met 5 personen en gingen dan ook maar aan tafel 5 zitten. Hier stonden ook 5 kopjes klaar. Dus dat moet voor os zijn. Maar wij werden al snel naar een andere tafel gedirigeerd, omdat deze tafel gereserveerd was voor andere personen. In de pauze stuurde Henry vanuit het ziekenhuis een App van de mannen die in Noorwegen actief waren. De tocht heette de . Trontheim – Oslo over een afstand van 543 km. En dit is zeker niet vlak. Rene legde deze afstand in 18 uur en 23 minuten af. Een gemiddelde van 29 km per uur. Zeer knappe prestatie van Rene. Henk deed er 23 uur en 36 minuten over, ook dit is een geweldige prestatie. Henk vertrek maandag vanuit Oslo met de fiets naar De Mortel. Suc6 Henk.

Henri had veel tegenslag met zijn operatie. Maar is nu langzaam aan het herstellen.  Na de koffie ging het via Tegelen – Venlo – Sevenum – America – Griendtsveen naar huis. Na Griendtsveen nam Johan weer afscheid van ons en ging direct naar Vlierden. Twan nam de drie andere op sleeptouw naar De Mortel. Na ruim 120 km kwamen wij moe maar voldaan thuis.

 

 

 

 


Terug naar het overzicht.