Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

23 juni 2019: Budel


23 juni

Terwijl Maarten van der Weiden zijn Elfstedentocht aan het zwemmen is, komen wij bij elkaar op het terras van de tennisclub. De zon stond al hoog aan de hemel, de vooruitzichten zijn prima en het wordt alleen maar heter. Wat gaan we deze week nog krijgen?

Maar goed, wij starten om half acht olv Alex en gaan met 11 renners richting Budel. Vandaag naast de zon ook weer processierupsen? Ongetwijfeld, maar de jeuk begint vanavond en morgenvroeg wel, vooral in de ellebogen en zeker de knieholtes. Tja, wat kun je er aan doen? Je hoort enkele suggesties op de radio en van de ervaringen van anderen. Het is natuurlijk wel zo dat de een er wel baat bij heeft en de ander niet. Voorbeelden van probeersels: direct na de rit jezelf goed afspoelen met koud water; plakband op het bultje doen en dan er snel van aftrekken; azaron smeren, want dat helpt ook tegen muggenbulten; insmeren met groene zeep; eikenbomen vermijden met die rupsen, maar dan kun je beter thuis blijven. Hoe dan ook: het is een lastig probleem, waar de een wel en de ander geen last van heeft.

Dan de route: Alex had prima wegen uitgezocht, niet te druk. De wind hadden we helaas tegen, aanvankelijk nog maar een klein beetje wind, maar dat werd wel steeds meer. We hadden geen oponthoud en kwamen, voorspoedig, na 75 km in Budel aan.

Tijdens de pauze was er grote belangstelling voor de hand van Henk. Die hand was opgezet en was erg warm. Daar had een bij in geprikt tijdens het knippen van de heg. Iedereen had met Henk te doen en de oplossingen vlogen over tafel. Als de hand zo warm is dan moet je zorgen dat de bij of wesp in de winter prikt: heb je geen koude handen. Of zorgen dat je volgens een cyclus geprikt wordt zodat je immuun wordt. Er kwamen spontaan aanbiedingen van heggen die nog geknipt moesten worden. Helaas wees Henk die aanbiedingen af, wat bij anderen weer reacties opleverde omdat ze dan de heg zelf moeten gaan knippen. Diverse opmerkingen volgden met woorden waar een dokter handschoenen voor aantrekt. Maar hoe dan ook: Henk zit er mee. Nog een tip Henk: morgenvroeg wordt de heg geknipt rond het kerkhof.

Na deze ontboezemingen ging het weer op weg naar huis. De wind zou nu in de rug zijn, maar helaas was dat niet steeds zo. Aan het tempo was het niet te merken.

Na 125 km en een flinke stijging van de temperatuur kwamen we weer in De Mortel. Het hoge tempo had ons ongeveer 30 km/u opgeleverd met zelfs 260 hoogtemeters.

Vanmiddag dus welverdiende rust bij, voor enkelen, het beachtennis.

 

125 km 30 gemiddeld 11 fietsers 260 hoogtemeters


Terug naar het overzicht.