Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

23 mei 2021: Boskant


23 mei

Eindelijk hadden we dan de eerste officiƫle rit van dit seizoen, een coronavrije rit. Tenminste dat hopen we. We waren met 6 renners aan de start om 9 uur. De een was al 2 keer gevaccineerd, een ander een keer en weer een ander nog helemaal niet. Dus is er dan nog wel een zeker risico. Van de ene kant waaide het heel flink zodat de coronabesmetting minder kans had, maar van de andere kant weet je het maar nooit.

En een harde wind is natuurlijk voor het wielrennen geen pretje. Was de bedoeling om aanvankelijk naar St. Agatha te gaan, werd dat door de wind snel veranderd in richting Boskant. Daardoor eerst wind tegen en later terug naar huis met de wind mee. Dat laatste was wel nodig, want niet iedereen is deze coronatijd evengoed doorgekomen. En daarbij hebben we ook een sneeuwwinter gehad en de laatste tijd veel regen. Maar dat is dan weer goed voor het land met daarop de mais en aardappelen. Die groeien hard, maar soms ons kippenvel ook.

De tocht verliep goed. We hebben zelfs Liempde gezien en het cafeetje bij Kasteren.

We dronken koffie in Boskant, natuurlijk buiten op het terras.

Daarna weer vlug richting huis en met de wind mee.

Uiteindelijk hebben we toch nog 71 km gereden met een gemiddelde van 27.2. Niet slecht.

Volgende week? Het bestuur stelt voor om nog een keer om 9 uur te starten. Daarna? Waarschijnlijk weer het bestaande rooster.


Terug naar het overzicht.