Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

25 maart 2018: Heusden


25 maart

Was het vorige week erg koud, winters koud, zodat zelfs de mountainbiketocht in Gemert verviel en ook onze tocht niet doorging, was het vandaag lenteachtig. De lucht was helder, de zon scheen en zelfs de klok was een uur vooruit gezet. Ik heb niemand gehoord, die vannacht om 2 uur is opgestaan om de klok dat uur vooruit te zetten. Blijkbaar is iedereen er in geslaagd om daar een andere oplossing voor te vinden.

Door alle goede omstandigheden waren er behoorlijk wat renners aanwezig, elf om precies te zijn. Ik denk dat de ex-prinsen in onze gelederen, 3 om precies te zijn (Toon, Peter en Ronald) ieder in gedachten met zijn eigen raad van elf op stap is gegaan.

Johan had de leiding  en bracht ons langs een mooi parcours naar de pauze. We gingen via Milschot naar Beek en Donk. Daarna door Aarle-Rixtel, Stiphout, Mierlo richting buitengebied Lierop naar de richting Someren. Maar daar kwamen we niet omdat Johan weer een pad had gekozen door het grote heidegebied om Someren heen.

Zo kwamen we op mooie landwegen en passeerden uiteindelijk Someren-eind. Daarna via weer landwegen, over het kanaal en uiteindelijk Heusden. Onze vaste koffie plaats was dicht. Dat betekende dus geen gratis taart vanwege een bruiloft, geen worstenbroodjes en gratis koffie. Nee de pauze was aan de overkant.

In de pauze een hevige discussie over de cursus wegkapitein en of die cursus  gratis was of niks heeft gekost. Wie weet?

Na de pauze met flink tempo om Deurne heen, om Bakel heen en via Grotel terug naar De Mortel. Dat was de laatste tocht die om 09.00 uur is gestart.

Een mooie tocht van ongeveer 85 km in een rustig tempo van 28 per uur.

Volgende week is de traditionele tocht naar Kevelaer. We hopen op goed weer, maar de vooruitzichten zijn ongewis. We wachten maar af.

 


Terug naar het overzicht.