Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

26 september 2021: Haps


27 september

Het belooft vandaag een hele mooie dag te worden: zomerse temperaturen en voor de rit en ver na de rit misschien een bui. Kortom een stralende nazomer dag.

Om 8 uur waren we met 5 dappere mannen aan de start. Peter had een hele mooie tocht uitgezet, zelfs iets ingekort, omdat het de laatste tocht was. De tocht van volgende week tel ik maar niet mee, want dat wordt een kleine tocht, een vakantietocht zogenaamd.

Vandaag was de bestemming Haps. De wegen waren nog wel een beetje nat van de vroege regenbui. Maar dat hinderde ons niet. Via mooie, soort B-wegen, kwamen we aan bij Cuyk, bij een mooi restaurant. En dan kom je in de moderne tijd, want koffie bestellen, buiten op het zomerse terras, kon alleen met de speciale code, die op de tafel stond. Wel meteen via die code betalen en dan is er koffie. Om binnen even te plassen was je QR-code verplicht. Laat hem maar even zien, vroeg de dame achter het buffet. Gelukkig bedoelde ze alleen de QR-code.

Na de aangename koffiestop op het strand (zie foto) weer op weg naar huis. Via Haps en Vianen (niet bij Utrecht) ging de rit voorspoedig. Er was wel meer tegenwind, maar met sterke mannen aan kop was dit geen probleem. Weer waren er verrassende fietspaden gevonden door Peter. Hij had beloofd dat we onder de 100 km zouden blijven en dat is mooi gelukt. Het waren er 95.

Morgen is het kleding passen, maar dat zal iedereen wel weten. Kijk goed in welk tijdblok je zit.

Volgende week dus de kleine afsluitingsrit en start om 9 uur of is het toch 9.30 uur? Na deze tocht een lunch voor alle leden.

3 oktober afsluitende rit is het vertrek om 9.00 uur


Terug naar het overzicht.