Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

30 september 2018: weer Appeltern


1 oktober

Vanmorgen stonden we met 6 man klaar. Maar de vraag was: waar naar toe? P. uit de Vossenheuvel had de rit en had zich afgemeld. Er was geen vervangende rit. Na flink beraad werd besloten om de rit van vorige week (nat Appeltern) nu nog eens te rijden, maar dan wel in droge omstandigheden.

De temperatuur lag bij de start net boven het vriespunt. Dat vriespunt werd later op de dag nog eens verschrikkelijk benadrukt, want tijdens de pauzeĀ  kregen we berichten door van een vreselijk ongeluk met wielrenners in de omgeving van Erp. Na thuiskomst kwamen er meer bijzonderheden over dit ongeluk. Heel verschrikkelijk en daar krijg je echt koude rillingen van. Conclusies moeten we niet trekken want we weten niet wat er exact gebeurd is. Dat zullen we later ongetwijfeld wel vernemen. We hopen en wensen dat dit ons nooit overkomt. We leven allemaal heel erg met hen mee.

Terug naar de rit van vandaag. Met 6 renners dus op weg naar Appeltern. Helder weer en de temperatuur steeg langzaam. We kwamen voorspoedig aan in Megen, bij het pond. Maar 100 meter voor het pond, knap, en Twan had een kapotte spaak en een slag in het wiel. Gelukkig kon hij nog meerijden, maar wel voorzichting.

Het pond moest gelukkig net wachten voor een andere boot, dus wij konden direct mee.

Daarna aan de andere kant van de Maas richting Grave, met halfweg de koffiepauze. En daar kwamen de eerste berichten van het ongeluk.

Na de pauze weer verder op weg voor de laatste 40 km.

Om bijna half een waren we thuis, zij het dat Twan op de Leemskuilenweg nog een leegloper kreeg. Maar met wat extra lucht in de band kwam ook hij veilig thuis.

De afstand was 107 km en ruim 29 gemiddeld. Het was fijn dat een Engelandvaarder er bij was. Hij vertelde dat hun tocht van 2 weken heel fijn was, alles goed verlopen, ook het links fietsen, maar de tocht was wel pittig.

Volgende week: de laatste tocht met de dames en die tocht brengt ons naar twee sponsoren. Dus de vraag aan iedereen: kom allemaal, zeker voor de foto bij de ponsoren en voor de koffie/thee (met vlaai!!!)


Terug naar het overzicht.