Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

4 augustus 2019: Berg en Dal


4 augustus

Vandaag de laatste vakantierit van de kalender. Er zijn en komen her en der nog wel wat vakanties, maar we volgen maar de officiële kalender van onze club.

Er zijn 5 man verzameld en we besluiten naar Berg en Dal te gaan. Via Ledeacker en Oeffelt gaan we over de brug bij Gennep. Daarna richting Plasmolen. En daar gaan we al de eerste heuvel op. Scherp rechts in Plasmolen en dan via die steile heuveltjes richting Mook. En na Mook meteen weer omhoog naar Groesbeek. Dan natuurlijk direct de Zevenheuvelenweg op en na de eerste heuvel rechtsaf, weer omlaag met een snelle afdaling. Maar als je dan denkt dat we daarna al weer richting koffie gaan, nee hoor. Weer rechtsaf en over een aantal heuveltjes. Zo komen we ook even in Duitsland.

Na deze klimpartij komen we wel op de weg naar Tivoli. De snelste 3 renners gaan de Heksenbezem gewoon voorbij en pikken nog even enkele heuveltjes erbij, zoals de Holle weg. Wij gaan met 2 man alvast de terrasstoelen opwarmen en laten de koffie/thee al aanrukken. Dan kunnen de 3 man meteen pauzeren als ze klaar zijn met hun rondje.

In de pauze werden de plannen besproken voor Diekirch – Valkenswaard. En ook werd de vakantie nog even geëvalueerd.

Na de pauze ging het via Linden terug naar huis.

De temperatuur klom al aardig en de wind was voelbaar, hoewel windstilte was beloofd. Zonder tegenslag kwamen we in De Mortel terug. Ruim 100 km hebben we weer gehad en ook ruim 29 km per uur.

Volgende week: let op want de start is al om half acht en we gaan naar Kessel.


Terug naar het overzicht.