Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

4 juli 2021: Kessel


4 juli

Vooraf aan deze rit hadden we een apje van Tom gekregen. Later zou dat nog wel wat discussie opleveren. Het stond er keurig: enkele pittige klimmetjes en half acht vertrekken.

We waren met 6 kerels aan de start. Dat was niet zoveel. Misschien kwam dat door de weersvooruitzichten. Er was namelijk wat regen voorspeld. Maar bij de start was daar niets van te merken. Er was wel wat mist en een beetje kil. Maar allengs trok de mist op en hadden we het niet meer koud. Dat kwam ook wel door het tempo denk ik.

We wisselden steeds mooi aan kop en draafden maar door. Uiteindelijk kwam Berg en Dal in zicht. En dan weet je het wel. Dan komen de, zoals Tom had voorspeld, enkele pittige klimmetjes. Wat hebben we allemaal voorbij zien komen oftewel hebben we beklommen? Ik weet het niet meer precies, maar wel weet ik dat het de Oude Holleweg was en de nieuwe Holleweg en zelfs ook gewoon de Holle weg. Al door hollend kwamen we uiteindelijk aan bij Tivoli, waar de koffie wel erg lekker was.

In de pauze ging het over allerlei soorten wielen en imbussleutel 12. Wie zou er toch zo’n ding hebben?

Na de pauze weer verder. We waren net op de helft, zei Tom. En daar begon het gesprek: je zei 120km. Nee zei Tom, dat heb ik niet gezegd. Maar het staat wel op het rooster. Ja, maar daar kan ik niets aan doen. We zullen echt nog ruim 60 km moeten fietsen. En dan? Waar ligt nou Kessel. We bleven maar op Duits gebied. En ja hoor, eindelijk Kessel. Gewoon er langs fietsen en verder. Steeds weer wat heuveltjes en vals plat. Niet getreurd, we gaan gewoon verder. Waarheen Tom? Naar het pont bij Sambeek. Ook nog een pont? Ja hoor.

Na het pont snel verder en in een nagenoeg rechte weg naar De Mortel. Tenminste: lek, lek riep Henk. Snel band gewisseld en dan echt naar De Mortel. Twan en daarna Alex op kop. Er werd niet meer geroepen: draaien!! Nee, de twee sterke beulen joegen het tempo flink omhoog. Uiteindelijk waren we richting half twee thuis, moe en voldaan.

Dat waren dus 135 km en ruim 27 gemiddeld. Niets natuurlijk vergeleken met de Tour, maar voor ons heel wat.

Henk veel plezier de komende weken in Duitsland.


Terug naar het overzicht.