Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

7 april 2019:


8 april

Het weer belooft vandaag spectaculair mooi te worden. Dat is goed voor de ronde van Vlaanderen, die vandaag gereden wordt en ook goed voor de marathon van Rotterdam. En dus ook goed voor onze ronde van Blitterswyck.

Wilbert had de tocht mooi voorbereid. Het enige punt waar we rekening mee moesten houden was dat het café pas om 10 uur open was. Dat café is de thuisbasis van Wout Poels. Waarschijnlijk zal hij ook wel in Vlaanderen geweest zijn want in Rotterdam verwacht je hem niet.

We gingen in rustig tempo van start en ook vandaag werd het systeem gehandhaafd van elke 5 minuten wisselen aan kop. Dat is best te doen, ook al hadden we wat tegenwind. En je zit dan maar 10 minuten op kop. Rustig peddelend op weg naar de pauze. Er was geen noemenswaardig oponthoud en de groep van 14 renners was mooi.

In de pauze liet Peter zich van zijn allerbeste kant zien door voor ober te spelen. Dan hoefde het vrouwtje niet alles zelf te doen. Er gingen al stemmen op om bij de nieuwe kleding te zorgen dat er een schortje bij komt, al is het maar voor zo’n pauze als vandaag. Dan kan degene die verantwoordelijk is voor de rit, naast de badge ook het schortje krijgen.

Na de pauze op huis aan. En ja, dan heb je weer de afspraak: als de wind mee zit kan het tempo omhoog. Maar helaas: het tempo ging flink omhoog maar de wind hield zich niet steeds aan onze afspraak. Hij was af en toe toch nog tegen. Maar het tempo hield stand.

En dan ineens: Deurne, een bestelbus kwam zo maar een inrit uit, bijna klats boem. Ternauwernood kon een botsing worden voorkomen. De man in de bus had ons niet gezien, aldus zijn verklaring. Gelukkig geen schade maar wel even schrikken.

Dan maar verder naar huis. De twee renners van ons in korte broek hadden nu het weer mee. De temperatuur steeg flink en dan is het genieten.

Veertien personen aan de start, 100 km gereden en een gemiddelde van 29. Mooi resultaat vandaag. Doe dat maar eens na PSV!!


Terug naar het overzicht.