Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

7 juli 2019: Ravenstein


7 juli

Na een hele zonnige week was het vandaag, onder gewone omstandigheden, de rit naar Ravenstein. Het was wel even afwachten hoeveel renners er aan de start zouden komen. Want wie zou er gisteravond al naar Wish in Beek en Donk zijn geweest? En wie zou zich willen sparen voor de middag/avond barbecue van onze club?

Nou dat viel heel erg mee, want we waren met 12 renners paraat. Koen had de tocht en bracht ons langs prachtige wegen richting Ravenstein. Helaas had Koen de wind niet onder controle en dus hadden we die wind hevig tegen. Maar gelukkig zit je maar 10 minuten op kop en is het wel te doen. En anders passen we de snelheid wel aan.

We hadden maar een klein oponthoud vanwege een lekke band, maar dat werd snel opgelost. Dan weer verder op weg naar Ravenstein. Gelukkig had Koen de route zo uitgezet dat we voor de pauze al ruim de helft van de afstand er op hadden zitten.

Dan de pauze. Op de website stond dat hij al om 10 uur open was. Helaas was dat niet het geval. De eigenaar maakte dat meteen duidelijk, maar voor een kop koffie maakte hij de tent wel open. Tja, dat heeft hij geweten. Wij zaten amper of er kwam weer een klein peloton aan. Die zaten amper of er waren weer nieuwe renners en daarna nog een paar. De kastelein sputterde niet meer tegen en wij ook niet toen de koffie maar € 2,- was en de thee en cola ook maar € 2,-.

Het gesprek ging natuurlijk over het damesvoetbal en over de processierups. Het damesvoetbal valt niet bij iedereen in de smaak (die kenne wai ok nog wel hebbe!!), maar diverse anderen genieten er gelukkig wel van. Dan maar hopen dat het kwartje vanmiddag goed valt voor de dames. Iedereen gunt hen dat toch wel.

De processierups werd het tweede onderwerp. Gelukkig heeft niet iedereen er last van. En de oplossing van de föhn blijkt echt te werken.

Na het afrekenen weer op de fiets en naar huis toe. De wind in de rug, dus de snelheid ging rap omhoog. Soms moest er even aan de rem worden getrokken, maar daarna ging het weer voorspoedig  verder.

Mooi op tijd kwamen we thuis na 102 km en een gemiddelde van tegen de 30. Goed gedaan en voor de liefhebbers vanmiddag: eet smakelijk en veel plezier met de quiz.

Volgende week waarschijnlijk weer half acht vertrek. Houd de website maar in de gaten.

(inderdaad 7:30 uur Bracht Duitsland. Denk aan paspoort)

 


Terug naar het overzicht.