Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

8 september 2019: Someren


8 september

Nadat vorige week een aantal van ons de monsterrit Diekirch – Valkenswaard had voltooid, was het even afwachten

of iedereen weer voldoende hersteld was om vandaag de rit naar Someren aan te gaan. Viel dat even goed uit: 11 man kwamen aan de start vanmorgen. Het weer was twijfelachtig: regen of geen regen, wel of geen korte broek, wel of geen stijging van de temperatuur. Om kort te gaan: het weer viel bijzonder goed mee. Geen regen, niet te koud, maar wel toenemende wind. Dat laatste verhinderde niet om de snelheid er goed in te brengen. Dat bleek wel uit het gemiddelde na de rit. We zaten rond de 30 gemiddeld. Dat was prima.

Frans had een keurige route uitgezet met diverse wegen waar we nog niet zo vaak zijn geweest. Uiteindelijk zijn we zelfs kort bij huis gebleven omdat we steeds weer snel links of rechts af gingen. Maar je komt dan toch wel aan de gewenste afstand, in dit geval net boven de 100 km. Omdat het snel ging waren we al tijdig bij de koffiepauze. Even wachten tot de kastelein de deur open had, maar daarna was er koffie en thee.

Gisteravond hadden we een feestje en vanwege de rit van vandaag gingen we tijdig naar huis. Gaan jullie nu al? Ja, ja, morgen wielrennen naar Someren, een rit van 100 km. Bende gek soms, was het antwoord? Someren dat is toch hooguit 25 km en dan bende al tegen tienen thuis als je tenminste om acht uur weg bent. Och soms is het ook moeilijk uit te leggen aan een niet-wielrenner.

Maar goed, we hebben de rit mooi op tijd voltooid en vlak na 12 uur waren we thuis. Dan hebben we nog tijd om naar de jaarmarkt in Gemert te gaan. Hoe? Op de fiets natuurlijk.

Henk gaat deze week naar Engeland met 4 maten, mountainbiken. Dan hoef je niet steeds het linkse of rechtse verkeer in de gaten te houden. En Henk… als je er toch bent, regel dan effe de Brexit of No-brexit. Je kunt het allicht beter als die Johnson. Succes daar.


Terug naar het overzicht.