Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

9 juni 2019: Weert


9 juni

Voordat het verslag van vandaag begint, kijken we eerst terug naar afgelopen week. Vorige week stonden we aan de start, toen het bericht kwam dat Leo ’s morgens naar het ziekenhuis was gebracht. We hoopten toen dat er snel een bericht zou volgen met positief nieuws. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Nog diezelfde dag is Leo overleden.

Leo was een trouw lid van Meukerdur. Jarenlang heeft hij met de club mee gefietst. Toen het minder ging bleef Leo nog op de dinsdagmiddag meefietsen, een middag die mede door hem is ontstaan. Hoe mooi is het dat op die dinsdagmiddag nog steeds in De Mortel wordt gestart, naast zijn huis. Leo is ook de initiatiefnemer van de jaarlijkse tocht naar Kevelaer op Eerste Paasdag. Leo lag daar zo goed in de markt dat we in Kevelaer altijd enthousiast werden ontvangen. Zelfs toen we eens daar kletsnat aankwamen, werden er direct stapels handdoeken gehaald en konden we gewoon binnen zitten. Toen Leo stopte bij TC Meukerdur had hij een mooie kaars gekregen met daar op Leo bedankt. Deze kaars stond nu bij de kist van Leo.

Jarenlang konden we altijd een beroep doen op zijn vaardige handen als er weer eens een mankement was aan een fiets. Leo we zullen je missen, maar jouw fietsende zonen zetten de traditie voort. Leo, je was een kanjer. Bedankt.

Dan terug naar vandaag, naar Weert. Met 10 renners zijn we vertrokken. De voorspellingen zijn uitgekomen wat het weer betreft. Een beetje tegenwind op de heenweg en iets meer wind mee op de terugweg. We hadden ook een heuglijk feit vandaag, nl de eerste lekke band. Voor Frans was het minder heuglijk. En nog vervelender was dat diezelfde band twee keer lek ging, vlak achter elkaar. Misschien dacht die band wel: als dit de eerste lekke band is, dan moeten we dat maar eens goed vieren. Gelukkig was dit het enige euvel van de dag.

Na de pauze ging het weer op huis aan. We hebben afgesproken dat we het pauzegesprek over de Polen hier niet in het verslag zullen zetten. Vandaar dus. Tien renners vandaag. Wie kent niet dat lied over de tien kleine negertjes? Ja hoor, toen hadden we er opeens nog negen. En toen nog acht en toen nog zeven. Daar is het gelukkig bij gebleven. De cijfers: Strava geeft aan 118 km en 27,5 gemiddeld. Mijn teller geeft aan 121 km en 29,7 gemiddeld. Dat lijkt me reëler.


Terug naar het overzicht.