Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Avondrit woensdag naar Schaijk op 18 mei 2022


19 mei

Vijf voor half zeven, vanuit alle hoeken, Deurne, Bakel, Gemert en uiteraard De Mortel komen groepjes fietsers bijeen op de hoek van het Dorpsplein.

Wie heeft de tocht, waar gaan we naar toe, piepende remmen smeren met water uit de bidon en de vraag hoe groot is de opkomst.

16 dames en heren dat is teveel voor één groep, dus gaan we splitsen. Met 8 dames in het eerste groepje en  de overige dames met heren in het tweede groepje vertrekken we richting Gemert. De route slingert door Erp naar Mariaheide. De omgeving wordt steeds landelijker en groener met prachtige boerderijen en landweggetjes. Het blijft opletten, plots een auto die voor ons tot stilstand komt, iedereen in de remmen en het smeren heeft helaas niet geholpen.

Achter de Bedafse Bergen door naar de Maashorst. Maashorst is het grootste natuurgebied van Noord-Brabant. Een prachtig bos waar we misschien wel te weinig oog voor hebben met de racefiets.

Door naar de pauze. We stoppen bij een camping, worden bekeken en er wordt wat geroepen over niet fietsen over de stoepjes en dan is daar de beachclub aan een hagelwit strand en palmbomen. Een mooiere pauzeplek voor deze warme zomeravond kan je niet bedenken. Heerlijk. De drankenkaart wordt gevraagd maar het blijft bij koffie, thee, cola en een ice tea want we moeten nog verder.

We zijn geen damesclub meer, steeds meer heren haken aan. Dan moet er ook gemixt  worden. Niet alleen mannen in het achterste groepje. Met de nieuwe verdeling en om de vijf minuten doordraaien,  vervolgen we onze tocht door bos en over een heuse kasseienstrook. Langs de Middenpeelweg gaat het gas erop.

Net voor het donker, met  68 kilometer op de teller komen we aan in De Mortel. Voor sommige is dit het eindpunt, anderen moeten nog een stukje verder om thuis te komen. Het was weer een geslaagde tocht.


Terug naar het overzicht.