Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Seizoen 2022 20 maart 2022: Meijel


20 maart

Vandaag de eerste rit in het nieuwe tenue. Trots zijn we van start gegaan met wel 12 man. Dit mooie tenue is niet alleen mooi, maar het zit ook aangenaam en warm. Dat was vandaag hard nodig. Het was bijzonder koud en kil, vooral door de flinke oosten wind.

De rit was gepland naar St. Agatha, maar na overleg werd besloten om richting Meijel te gaan. Daar was zeker een pauzeplaats met koffie.

De rit voor de pauze was niet aangenaam. Het bleef gelukkig wel droog maar o o die wind.

Maar goed, aan kop werd door de meeste renners goed doorgedraaid en het tempo bleef daardoor zo strak als het kon.

Dan eindelijk de pauze in Meijel. Even rust, even wat aangename temperaturen binnen, lekkere koffie met vlaai en natuurlijk een lekker borreltje er bij. Pas later, nadat we weer op de fiets zaten, begon je je af te vragen wat er dan in dat borreltje heeft gezeten. Want wat gebeurde er?  Het tempo ging na die pauze flink omhoog. Niet dat we snel naar huis wilden, misschien ook wel, misschien hadden we de wind nu flink mee, wie zal het zeggen? Ik denk dat er in dat glaasje toch iets oppeppends heeft gezeten. Het tempo werd 35, 36 en soms nog harder. Ronald hield goed in de gaten of de achterste renners konden bijblijven. Goed gedaan Ronald. Maar dat lukte wel.

Door dit flinke tempo, met net gelukkig geen regen, kwamen we voorspoedig aan in De Mortel. Dat tempo na de pauze heeft het gemiddelde wat opgeschroefd.

Nu was het resultaat 75 km en ruim 28 gemiddeld. Mooi resultaat.

Volgende week zal de temperatuur hopelijk beter zijn.


Terug naar het overzicht.