Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Vessem of verrassingstocht


12 mei

Hedenmorgen 12-05-2019 stonden wij met 12 personen aan de start voor een tocht naar Vessem. Dit onder leiding van Arie. Iets over 8 uur vertrokken we in de richting van Beek en Donk. Met om de 5 minuten wisselen van koppositie ging het in een gestaag tempo richting Mariahout, Son richting het Groene woud. Hier

schoot een hond onverwacht de weg over. Alleen had de hond de pech dat daar net Koen fietste. Koen reed over zijn poot en de hond joekerde even en maakt direct rechts omkeer. Even later deed dit Johan ook. Hij wilde toch even naar het baasje van de hond om hem hierover in te lichten. Hierna gingen we weer vrolijk verder. Alleen Arie raakte door dit voorval de weg kwijt. Op een gegeven moment zaten wij in Spoordonk en stuurde hij ons het bos in. Helaas was hier met de race fiets niet te fietsen. Omdraaien en weer een stukje terug. Dan hier maar links af. Uit eindelijk stond de teller op 62 km en zaten wij in Haghorst. Nou hier dan maar koffie drinken. Opeens hoorde Koen een vogel en riep tegen Peter(vL) dit is een putter. Knap zoals Koen en Peter zoveel vogels herkennen. Alleen de spreeuw kon je wel eens voor de gek houden, want die doet heel veel vogels na. Van het een kwam het ander. Ze hadden het over dat iemand van achter er niet zo dik uit zag, maar aan de voor kant een flinke buik had. Ja zei Wilbert, vroeger was ik ook  een wasbord. Maar ge moet met de tijd mee. Nu heb ik ook een wastrommel. Al met al er werd flink gelachen en Arie moest ook nog horen of hij gisteren deze café afgesproken had.

Na de pauze was het 1 rechte weg terug naar huis. 40 km. En dat tot aan Beek langs het kanaal. En ja hoor. Aankomend bij de brug in Beek ging die voor onze neus open. Iedereen kon nog net over de brug. Op de Peeldijk riep ineens iemand dat wij 1 persoon miste. Het bleek Wilbert te zijn. Stoppen en Ronald reed terug. Zou Wilbert niet meer onder de slagboom door kunnen gaan. Misschien zat zijn wastrommel in de weg. Frans (vdk) was zachtjes door gefietst omdat die het moeilijk had. Maar zoals altijd samen uit samen thuis. Net voor De Mortel waren wij weer compleet. En reed iedereen na 100 km zijn eigen weg naar huis.


Terug naar het overzicht.