Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Woensdagavond 13 juli tocht naar Grave


17 juli

Als ik aankom bij de verzamelplek heeft zich al een grote groep verzameld. Een tocht naar Mie Pils is met dit warme weer dan ook geen slechte keuze. Het is een mooie warme zomeravond. Maar helaas de voorrijdster heeft andere plannen, de koers is gewijzigd en we gaan naar Grave.

Maar eerst is er nog onze voorzitter Maurice die nog even aandacht komt vragen voor de zevendorpentocht op 28 augustus. Vrijwilligers zijn meer als welkom. En als we dan toch met zo’n grote groep zijn en bijna allemaal in tenue dan is het mooi om nog snel een groepsfoto te maken. De regels doorspreken en we kunnen vertrekken.

De groep van 16 renners wordt opgedeeld in twee├źn. Helaas voor de eerste groep die blijft het kleinst en zij moeten dus vaker op kop.

Via Elsendorp, de Witte Dellen in Zeeland vervolgen we onze weg naar De Reek. Het is te merken dat er volop naar de Tour de France wordt gekeken want regelmatig wordt er geroepen naar links, er staat veel wind en dan moet er gewaaierd worden, net als bij de tour. Ook de clipjes van de schoenen worden strakker getrokken, maar een sprint zit er voorlopig nog niet in. Een mooie dag voor Jumbo Visma want Vingegaard heeft de gele trui overgenomen.

Onderweg komen we langs mooie bloemenvelden en komen we via De Steeg aan op de dijk. Even schakelen en dan krijgen we zicht op de Maas. Altijd mooi om hier te fietsen. Ook hier laat de wind zich van zijn beste kant zien. Posities worden gewisseld want de wind komt van de zijkant. Dan is er schaduw, een ooievaar komt vlak boven ons overgevlogen. We fietsen onder de brug door, en dan is daar de haven van Grave en gaan we voor een korte stop naar de Markt. Dan blijkt dat we nog een gastrenner hebben. Een jongeman uit Venhorst is aangesloten bij de tweede groep.

We vervolgen onze weg via mooie slingerende weggetjes richting Mill, Wanrooij en Landhorst. De jongeman heeft het goed naar de zin bij ons, hij draait mee in het groepje en fietst zelfs mee tot aan De Mortel.

We komen netjes voor het donker in De Mortel en de teller geeft 75 kilometers aan.

Het was weer een mooie fietsavond om thuis nog een pilsje op te drinken.


Terug naar het overzicht.