Logo TC Meukerdur Logo NTFU

Nieuws

Woensdagavond 20 juli. Tocht naar Mill


25 juli

Deze avond stond er een tocht naar Mill op het programma. Het weer zag er gelukkig beter uit dan dan alle voorspellingen tot nu toe aan gegeven hadden. Om 21.00 uur zou er een drupje kunnen vallen….

Om 18.30 uur stonden er 14 fietsers klaar bij de Sprank. Net het aantal waarmee het geoorloofd is om in een groep te fietsen. Ook wel weer eens gezellig.

Er stond een tocht van 65 kilometer gepland naar Mill. Die afstand vroeg om een ongebruikelijke route naar de pauzeplek om die afstand te bereiken. Het is ook wel leuk om een nieuwe route te fietsen.

We vertrokken richting Tereijken, om vervolgens via Gemert, de Coxe baan en Erp richting Uden/ Volkel te fietsen. Bij de stukken waar de route door de dorpen liep werd meteen duidelijk waarom het goed is dat een groep van 14 personen ook echt de max moet zijn. De overgang van het fietspad naar de weg en de korte stukken in het dorp zijn minder handig en veilig met een grote groep.

Vanuit Volkel werd de route vervolgd richting het Oventje en via een oversteek van de Middenpeelweg en de Witte Dellen naar de pauzeplek in Mill. De weersvoorspelling klopte nog steeds. De temperatuur was prima. En een bui leek nog ver weg.

Tijdens de pauze kwam er een appje binnen van Rian. Door een lekke band was zij een paar minuten te laat aan de meet. Om tot haar frustratie op te merken dat er geen clublid meer te bekennen was. Maar Rian laat zich niet zo maar uit het veld slaan. Ze appte me later dat ze toch een tocht van 65 km. gefietst had. Sterk Rian!

Na de pauze fietsten we in een rap tempo via Sint Wilbertoord en Venhorst huiswaarts. Even vielen er enkele zware regendruppels. Maar gelukkig bleef het daarbij en arriveerden we helemaal droog en weer voldaan in De Mortel.

Of onze leden uit Bakel en Deurne ook droog thuis zijn gekomen……, dat hopen we maar


Terug naar het overzicht.